Samarbeten

SAMARBETEN OCH PROJEKT

High Fest Internationell scenkonstfestival i Yerevian, Armenien
Ett planerat 3-årigt projekt för att stärka barns rättigheter. I år spelar vi Malala – en av många under festivalen. Vi ger också workshops kring hur vi jobbar med delaktighet i föreställningar och skapande-processer. Med stöd av Svenska Institutets Creative Force-program.

K A Almgrens Sidenväveri och Fiber Art Sweden
En gränsöverskridande och experimentell scenkonstverksamhet där textilkonst möter nutida musik och dans. Vi har tolkat utställningarna Skrida till verket med föreställningen Spinna Vidare, Samtidigt på en annan plats och Mönster och färger med föreställningar med samma namn samt Far Out Textil med föreställningen Far Out. Vi har också skapat barnföreställningen Silkespiloter med scenografi av textilkonstnären Monica Nilsson för Sidenväveriet.

Världens Scenkonst 
Ett projekt i samarbete med Etnografiska Museet. Med fokus på migration och integration och med en uttalad ambition att nå ut också till nyanlända scenkonstnärer har vi startat ett projekt kallat Världens Scenkonst, där scenkonstnärer med olika bakgrund möts och utbyter erfarenheter. Vår första öppna sammankomst var på Etnografiska museet 2016. Vi avslutade veckan med öppen scen och en festival där vi vävde samman dans, poesi och musik från världens alla hörn.

Tensta Dansar 
Ett nätverk av verksamma danskonstnärer som verkar för att främja dansen i Tensta. Lotta Gahrton Prod var en av initiativtagarna och grundarna av Tensta Dansar 2014. Under hösten 2018 anordnades Tensta Dansar-festivalen för femte året i rad. Festivalen är bara en liten del av dansen som sker i Tensta! Vi arbetar tillsammans under hela året med att ge unga i området fler möjligheter att möta dansen.

Kultur i vården
”Rörelser för livet”. Under tidiga 2018 var vi på Stockholm Sjukhem och gav i 2 veckor workshops för patienter under rehabilitering. Vi avslutade vår vistelse där med att spela föreställningen Ragnar – Kämpingebacken 3 för workshopdeltagare och personal.

Blå Huset i Tensta
Här har vi vår hemmascen och huvudsakliga verksamhet sedan 2014.

Länsmusiken
Vi använder ofta levande musik och gärna nyskriven sådan i våra föreställningar. Därför har vi ofta samarbetat med olika Länsmusikstiftelser. Tillsammans med Länsmusiken i Stockholm har vi t ex skapat Mandom, mod och morske män, Öppna mina ögon och Silkespiloter.

Dans i Stockholms stad och län (DiS)
Vi samarbetar  återkommande med Länsdanskonsulenterna i Stockholm (och i andra län). Bl a genom In med dansen, ett subventionssystem för föreställningar i kranskommunerna i Stockholms län.

Scenkonst Sörmland
Vi visar återkommande våra föreställningar genom Scenkonst Sörmland, senast spelade vi Artiklarna i en ny version för lågstadiet. Tidigare har bl a Ragnar, Kämpingebacken 3, Malala – en av många och Min mamma är en import spelats här.

Estrad Norr och Östersunds kommun
Hösten -18 har vi genomfört vi ett stort projekt kring Artiklarna i Östersunds kommun. 7 föreställningar på Estrad Norr och 40 workshops för alla elever i årskurs 5 i kommunen.

Avart Dans & Rörelse
Vi samarbetar med Avart Dans & Rörelse i community projektet Lonely Riders.

Danscentrum
Vi är medlemmar och deltar i dansmässan och andra evenemang.

Svenska Assitej
Vi är medlemmar.

Scensverige
Vi är medlemmar i Scensverige.

kontakt

Lotta Gahrton – Konstnärlig ledare
lotta@lottagahrtonprod.se

Helen Pettersson – Producent
helen@lottagahrtonprod.se

Viktoria Bien – Webbansvarig
viktoria@lottagahrtonprod.se

För allmänna frågor, bokningar och samarbeten:
info@lottagahrtonprod.se

Följ oss på Facebook!